0

De grote Voorjaarsschoonmaak

Het voorjaar is er weer, tijd voor de voorjaarsschoonmaak!

We doen het al eeuwen, een grote voorjaarschoonmaak als de lente voor de deur staat. Kasten worden leeggehaald en opgeruimd, ramen worden gezeemd en de gordijnen worden gewassen. De vloer word onder handen genomen en zelfs het bed ontkomt niet aan een opfrisbeurt. Maar waarom in de lente?

De natuur word weer wakker de bomen en het gras worden groener, mensen zijn vrolijker en de energie begint weer te stromen en dat merk je . Het gevoel van schoon en fris de lente in gaan na een koude winter geeft een energiek en fris gevoel. Maar hoe pak je een grote schoonmaak aan? Om je een beetje op weg te helpen hebben wij wat tips voor je om de voorjaarsschoonmaak iets makkelijker te maken.

Maak een schema

Maak een lijstje met wat je allemaal wilt gaan doen, dit kan op papier maar natuurlijk ook in je hoofd. Begin boven en werk naar beneden. Streep ze een voor een af en natuurlijk hoeft niet alles in 1 dag! Wij hebben hier een lijstje gemaakt met wat je allemaal kunt doen

Wat heb je nodig

Zorg dat je voldoende schoonmaakmiddelen in huis hebt, niet alleen allesreinigers sponsjes en microvezeldoekjes zijn handig.

  • Chloor ontsmet wel een toilet, maar maakt niet schoon en ontkalkt ook niet. Een sopje met soda maakt wel schoon en ontvet en een scheut schoonmaakazijn ontkalkt het oppervlak.
  • Ramen worden stralend schoon door een drupje afwasmiddel bij het water. Daarna droogwrijven met een speciale glasdoek. Voilà streeploos schone ramen!
  • Met citroen kan je ook heel veel doen. Bijvoorbeeld je oven!

De Wexor, Preziosi allesreinigers en vloerreinigers hebben beide een heerlijke geur die lang aanhouden en zijn extra geconcentreerd zo haal je zelfs het meest hardnekkige vuil weg! En heb je nog langer plezier van de de grote schoonmaak. 

Ga naar de allesreinigers

Ontspullen

Ruim spullen op en doe spullen weg die je niet meer gebruikt. Verkoop ze of geef ze weg hier kun je een ander misschien weer blij mee maken!

Vergeet jezelf niet

Na al dat opruimen en schoonmaak werk heb je wel een beloning verdient. Haal een mooie bos voorjaars bloemen als kers op de taart. Of trakteer je zelf op een heerlijke bak koffie en een tijdschrift en geniet van de voorjaarszon!

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
De waardering van www.wasparfumparadijs.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 474 reviews.