0

De wasmachine reinigen

Wanneer moet je de wasmachine reinigen?

Stinkt jouw wasmachine? laat hij vlekken achter op de kleding of is hij verstopt? Dan is het de hoogste tijd om je wasmachine te reinigen. Door de wasmachine regelmatig schoon te maken en goed te onderhouden, voorkom je problemen en gaat hij veel langer mee.

Nare geurtjes in je wasmachine? vlekken op je kleding, kleding dat muf ruikt. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Hoe komt dit? zul je denken we gaan steeds meer op lage temperaturen wassen en gebruiken ook minder water dit is natuurlijk goed voor het milieu maar minder goed voor je machine. Het zorgt ervoor dat vet, zeepresten en vuil in de machine achterblijven, dit veroorzaakt vetluis! 

Reden genoeg dus om je wasmachine te reinigen.

Maar hoe vaak doe je dit? Wanneer je 1 a 2 keer per maand een reiniging uitvoert voorkom je vetluis en zal je machine langer meegaan!

Hieronder wat tips om je machine te reinigen.

   1. In onze webshop bieden wij 2 soorten wasmachine reinigers aan, beide reinigen je wasmachine diep en grondig en zijn ook nog eens antikalk. 

   1. Maak een warm sopje en neem de wasmachine met een vochtige doek af. Reinig de trommel, de deur en het rubber in de deuropening. Haal de wasmiddellade eruit en maak hem schoon onder de kraan. Resten wasmiddel of wasverzachter kunnen hier voor stank zorgen.

   1. Controleer de filter en maak deze schoon.

  Laat na het wassen ook je deurtje open staan zo kan de trommel goed drogen dit voorkomt nare luchtjes.

  Gebruik niet teveel wasmiddel, kijk altijd hoeveel product je nodig hebt.

  En tot slot haal je was op tijd uit de machine laat was niet langer in je trommel zitten dan nodig is.

  Dat je was niet fris ruikt kan vele oorzaken hebben, wordt er bijvoorbeeld veel in huis gerookt, of veel met geurige kruiden gekookt of gaan er veel sportspullen de was in? Dan kan het nogal eens zijn dat de was niet schoon ruikt na het wassen. 

  Maar wat zijn andere oorzaken dat het wasgoed na het wassen muf ruikt? De wasmachine: de wasmachine zelf kan de oorzaak zijn. De wasmachine heeft natuurlijk geen zelfreinigend vermogen dus het is handig als jij hier een handje bij helpt. Draai af en toe een kookwasje, laat het deurtje van de wasmachine regelmatig open staan, en doe hem ook op tijd open na dat hij heeft gedraaid. Af en toe een kookwas met soda (en zonder was). Zelf gebruik ik ook vaak 2 vaatwasblokjes om mijn wasmachine te reinigen.

  WhatsApp
  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Email

  Zoek je goede wasparfum?

  De waardering van www.wasparfumparadijs.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 443 reviews.